Arrangørklubber

Årets Norgescuparrangører

Disksportseksjonen i NAIF ser virkelig frem til diskgolfsesongen 2019 og ikke minst til de fem NC-turneringene som skal arrangeres rundt om i landet vårt og litt i vårt naboland. Årets sesong kan by på debutanter og gamle ringrever innen NC-arrangement og til sammen har vi fått flott turneringsserie som vil utfordre spillerne både kastteknisk og mentalt. Her følger en presentasjon av årets NC-arrangører.

 

 

Øverås frisbeeklubb

Årets første turnering arrangeres av en NC-debutant, men det betyr ikke at klubben mangler erfaring. Øverås har gjennom flere år møysommelig gravd og drenert, hogd trær, sådd gress, bygd broer og gigantiske utkastfelt. Alt på eiendommen til Sivert Øverås som er leder i klubben. Dette har resultert i en bane som fremstår som en perle ved havgapet i vest. Banen vil utfordre spillerne og her må man virkelig hente frem alle kastene man har i sekken for å mestre banen. Klubben har gjennom flere år arrangert flere lokale turneringer samt PCS-Open som har et internasjonalt sus over seg. Selv om klubben er nybegynner i NC-sammenheng har de masse erfaring i å holde turneringer. Her er det bare å glede seg til å ta turen til Vestnes utenfor Molde. Norgescupen 2019 starter med et smell.

 

 

Flaktveit idrettsklubb

Vi holder oss på Vestlandet en stund til. NC nr. 2 arrangeres på Flaktveit utenfor Bergen. Her vil spillerne møte OB-øyer, trange skogshull, åpne parkhull og store høydeforskjeller. Klubben debuterte som NC-arrangør i fjor og det med stor suksess. Med hele Flaktveit i ryggen arrangerte klubben en strålende turnering i fjor i et aldeles praktfullt vær. Som vi alle vet kan været i Bergensområdet inneholde litt fukt, men det bryr ikke Flaktveit seg om. 30 grader, nesten vindstille og sol fra klar himmel var oppskriften vi fikk servert i fjor og klubben garanterer samme vær i år også. Med klubbleder Øystein Mongstad i spissen sammen med den erfarne TD Håvard Frøysa inviterer klubben til ny NC-fest i slutten av mai. Vi gleder oss.

 

 

Nidaros Diskgolfklubb og Trondheim Frisbeeklubb

Ringreven Trondheim Frisbeeklubb og nykommer Nidaros Frisbeeklubb har slått seg sammen og drar spillerne over til Sverige, nærmere bestemt Ale utenfor Gøteborg, for å lose oss gjennom NC nr. 3. Her vil spillerne møte et av Europas beste diskgolfanlegg. Tre fulle 18 hullsbaner har de bygget opp med ulik vanskelighetsgrad. NC-sirkuset var her i fjor også og spillerne fikk virkelig kjenne på lange lengder og trange passasjer i skogen. Arrangørklubbene representeres ved Ingar Ballo og Leiv Aspen som har lang fartstid i å arrangere turneringer og med vertskapet Ale discgolfcenter i ryggen borger dette for kvalitet i alle ledd. Her er det bare for spillerne å begynne å trene på lange kast for det blir det mye av i Ale.

 

 

Sandnes Discgolfklubb

Her skal det bli «jysla kjekt» å komme tilbake. Sandnes discgolfklubb debuterte som NC-arrangør i fjor og vartet opp med et arrangement som stod til toppkarakter. Klubben har siden 2015 jobbet seg gjennom utallige kubikkmeter med skog, kratt, myr og ulendt terreng og sammen med kommunen har de forvandlet en gammel søppelfylling til et virkelig flott diskgolfanlegg på Lurafeltet. Her møter spillerne en meget velholdt bane med to ulike elementer, vind og trær. Er det ikke vind så er det trær. Flotte skogstraseer, gangstier og gjerder er noe av det du vil stifte bekjentskap med når du spiller på banen. Som i fjor så lover de flott solskinn, vind og utrolig god mat. NC nr. 4 er i meget gode hender når spillerne kommer til Sandnes.

 

Trondheim frisbeeklubb og  Stjørdal frisbeeklubb

September har kommet og hva er vel bedre enn å ta turen til vakre Trondheim by. Her står nok en gang Trondheim frisbeeklubb og ønsker oss velkommen sammen med nykommer Stjørdal frisbeeklubb. NC nr. 5 blir et samarbeid mellom disse klubbene og det er flott å se at en erfaren klubb tar med seg en ny klubb på et slikt arrangement. 2019 er jubileumsår for Trondheim Frisbeeklubb som feirer sitt 20. år som klubb og som arrangør blir dette det 10. NC- eller NM-arrangementet klubben holder. Dette bør borge for en skikkelig diskgolfavslutning på årets sesong. Hvor det skal spilles er ikke helt klar, men vi kjenner alle til Ingar Ballo sine gode kunnskaper om banedesign så her er vi i gode hender.